PUBLIC

.(JavaScript must be enabled to view this email address) | 604 738 4323

UBC Buchanan Courtyard RenewalLEARN MORE

  • Client

    University of British Columbia

  • Size

    6000 m²

  • Budget

    $2.25 million

  • Completion Date

    2011

  • In Association With

    Phillips Farevaag Smallenberg

  • Location

    UBC, Vancouver, BC

  • Awards

    2012 Applied Arts Design Environmental Design Award, 2012 Society of Colleges and Universities, Planning Landscape Architecture, Excellence Honour Award, 2012 Canadian Society of Landscape Architects Regional Honour Award, 2011 Design Exchange Award, 2011

The UBC Buchanan Courtyards Renew project reinvents and revitalizes two public courtyards at the Buchanan Complex, home to the Faculty of Arts. The two spaces — one for gathering and celebration, the other for contemplation and relaxation — replace the forgotten and dilapidated 1960s courtyards, creating a dynamic new outdoor environment. The project incorporates a new performance pavilion, seating, native planting, and comprehensive stormwater harvesting and recycling. The concrete pavilion rests in a reflecting pool where quotations have been typeset in radiating rings to establish a visual expression of “The Arts” at UBC.