PUBLIC

.(JavaScript must be enabled to view this email address) | 604 738 4323

Centennial Beach Park PavilionLEARN MORE

  • Client

    Metro Vancouver

  • Size

    420 m²

  • Completion Date

    Spring 2012

  • Budget

    $2.3 million

  • Location

    Boundary Bay Regional Park, Delta, BC

  • AWARDS

    WoodWORKS! Environmental Performance Award

PUBLIC incorporated energy-efficient passive designs into this pavilion, which contains a concession stand, washrooms and park support services. The design team worked with several diverse stakeholders including Metro Vancouver, Corporation of Delta, and interest groups, to build a mutual vision for an environmentally sustainable facility.
Instead of creating a conventional building envelope that must be mechanically heated, cooled and ventilated, this building takes a passive approach to systems which typically account for high energy demand. The environmental footprint is minimized with a green roof, passive cooling and ventilation, solar hot water generation, bioswales, and high-efficiency plumbing fixtures and mechanical equipment.
The building separates play spaces from ecologically-sensitive areas in the park. A public information system includes icons, signage and interpretative messages. This integration of nature, curiosity and culture defines the building and is expressed in PUBLIC’s identity graphics, to both inform and express the fun of play at the beach.